Mökin osto ja myynti

Tarvittavaa tietoa mökin ostoa ja myyntiä varten:

  • Ostajan/ -ien tulee olla helsinkiläinen/ -siä (vakituinen asunto Helsingissä, todistuksen saa maistraatista).
  • Kauppa – tai muu luovutuskirja tehdään kolmena kappaleena, joista yhden ostaja luovuttaa yhdistykselle.
  • Myyjä luovuttaa vuokrasopimuksen (vuodelta 1997 ja uusilta palstoilta vuodelta 2009) uudelle omistajalle ja yhdistys tekee sopimukseen siirtoliitteen.
  • Uuden omistajan tulee saada tonttia ja Marjaniemen ryhmäpuutarha ry:tä koskevat asiakirjat (säännöt, tilinpäätös, toimintakertomus ja muut edellisen vuosikokouksen asiapaperit, järjestyssäännöt, mökkikortti, kartta ym) käyttöönsä ennen kauppakirjan allekirjoitusta sekä kaikki mökin ja alueen perusavaimet.
  • Ostajan on ilmoitettava kaupasta yhdistyksen sihteerille, jolloin sovitaan milloin vuokrasopimuksen siirto tehdään ja ostaja merkitään uudeksi jäseneksi. Sama ilmoitusvelvollisuus koskee myös perintöä tai lahjoitusta.
  • Ostajan tulee huolehtia varainsiirtoveron 4%- maksusta tekemällä verottajalle varainsiirtoverosta ilmoituksen 6 kuukauden sisällä kaupasta (lomakkeen saa netistä www.vero.fi). Yhdistys ilmoittaa kerran vuodessa verottajalle tapahtuneet kaupat ja muut omistajanvaihdokset.

Ostajan velvollisuus on myös maksaa yhdistykselle ennen jäsenyyden lopullista voimaantuloa vuosikokouksen vahvistama liittymismaksu 300 €.

Lisätietoja antavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri.

Kauppakirjamalli (doc)
Kauppakirjamalli (pdf)
Tietoa Varainsiirtoverosta (pdf)

Parhaiten tietoa myytävistä mökeistä ja mahdollisista ostajista saat alueen ilmoitustauluilta ja Marjistorilta.